عنوان دانشنامه حقوق اقتصادی
License(CCBY 4/0)
  شناساگر مقالات

تاریخچه نشریه

در دی ماه سال 1370 کمیته‌ای منتخب از اساتید دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد تصمیم به راه‌اندازی نشریه‌ای در این دانشکده گرفتند و در  سال 1371 با معرفی سردبیر، مدیر مسول و اعضاء هیات تحریریه به این امر جامعه عمل پوشاندند.

در مورخ 1373/07/02 اولین درخواست صدور پروانه نشر توسط آقای دکتر محمد حسین مهدوی عادلی به اداره ارشاد اسلامی مشهد ارسال گردید و در پی آن در تاریخ 1377/10/08 پروانه انتشار به شماره ( 10352/124) برا ی این نشریه صادر گردید. این در حالی بود که اولین شماره نشریه دانش وتوسعه در بهمن ماه سال1373 به چاپ رسید و سرانجام پس از مدتها تلاش بی وقفه و پی گیر مدیر مسول، سردبیر و سایر دست اندرکاران محترم، در اردیبهشت ماه سال 1383 نشریه موفق به اخذ درجه علمی-پژوهشی از کمیسیون محترم بررسی نشریات علمی کشور گردیده است . نشریه علمی- پژوهشی دانش و توسعه پس از گذشت حدود بیست سال از زمان انتشار تاکنون تعداد قابل توجهی مقالات علمی – پژوهشی در حوزه علوم مختلف از جمله اقتصاد ، مدیریت، علوم سیاسی، حسابداری و حقوق ایران و جهان را منتشر نموده است و از این جهت نقش بسزایی را در ارتقای سطح مطالعات علمی پژوهشی کشور ایفاء نموده است. با توجه به مصوبات کمیسون محترم بررسی نشریات علمی پژوهشی کشور مبنی بر تفکیک مجلات و حرکت در جهت تخصصی شدن آنها، اخیراً اعضای محترم هیات تحریریه با توجه به آنکه هر نشریه علمی پژوهشی به ازاء هر5 سال سابقه می تواند یک عنوان نشریه جدید دیگر نیز منتشر نماید، تصمیم گرفتند تا امر فوق را اجرائی نمایند. لذا پس از طرح و بررسی مسأله در جلسات متعدد واخذ موافقت از کمیسیون محترم بررسی نشریات علمی کشور، مقرر گردید تا نشریه دانش و توسعه پس از این ضمن حفظ امتیاز علمی خود، با سه عنوان جدید علمی – پژوهشی، به شرح زیر منتشر گردد.

1- نشریه دو فصلنامه اقتصاد و توسعه منطقه ای، با سردبیری آقای دکتر مصطفی سلیمی فر
2- نشریه دو فصلنامه اقتصاد پولی مالی، با سردبیری آقای دکتر محمود هوشمند
3- نشریه دو فصلنامه حقوق اقتصادی با سردبیری آقای دکتر عبدالرضا جوان جعفری

لذا از کلیه ی دانش‌پژوهان، دست اندرکاران و فرهیختگان جامعه علمی کشور که در زمینه های مختلف علوم اقتصادی صاحب نظر و احیانا دارای مقاله می‌باشند، دعوت می‌شود تا با ارسال مقاله خود به سامانه مجلات علمی دانشگاه، ما را در پیشبرد اهداف علمی کشور و جامعه اسلامی یاری فرمایند.

سیاست دسترسی آزاد

نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی، از ابتدای انتشار نشریه‌ای با دسترسی آزاد بوده است به این معنی که تمام محتوای آن به صورت رایگان و بدون هزینه برای کاربر یا موسسه او در دسترس است. کاربران مجاز به خواندن، دانلود، کپی، توزیع، چاپ، جستجو یا پیوند به متون کامل مقالات هستند، یا از آنها برای هر هدف قانونی دیگری بدون درخواست اجازه قبلی از ناشر یا نویسنده استفاده کنند.

این نشریه دسترسی آزاد فوری به محتوای خود را بر اساس این اصل فراهم می کند که در دسترس قرار دادن تحقیقات به صورت رایگان برای عموم از تبادل جهانی بیشتر دانش پشتیبانی می کند.

این نشریه با انتشار مقالات خود تحت Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0) به طور کامل با الزامات دسترسی آزاد مطابقت دارد.

کپی رایت

حق چاپ هر مقاله با دسترسی آزاد در نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی، منتشر شده توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، نزد نویسنده یا نویسنده محفوظ است.
- نویسندگان به دانشگاه فردوسی مشهد مجوز انتشار مقاله و معرفی خود را به عنوان ناشر اصلی می دهند.
- نویسندگان همچنین به هر شخص ثالثی حق استفاده آزادانه از مقاله را تا زمانی که یکپارچگی آن حفظ شده و نویسندگان اصلی، جزئیات استناد و ناشر آن مشخص شده باشند، می دهند.

سیاست‌های حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وب‌سایت نشریه

محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند:

نسخه پی‌دی‌اف تمام مقالات در وب‌سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. در حالی‌که یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری به‌عنوان پشتیبان نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب‌سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، به‌صورت آنلاین در وب‌سایت نشریه منتشر خواهد شد. همچنین علاوه بر اطلاعات اصلی، نسخه پی دی اف تمام مقالات، در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و نیز سامانه نشریات علمی ایران، آرشیو می‌شود.

پایگاه‌های نمایه‌کننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی، در چندین پایگاه نمایه‌سازی می‌شوند  که لیست این پایگاه‌ها در بخش "بانک‌ها و نمایه نامه‌ها" قابل مشاهده است.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب سایت موسسه خود آرشیو کنند.

سیاست تخفیف هزینه چاپ مقالات

هیچ هزینه ای جهت بررسی و داوری اولیه مقالات دریافت نمی شود.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.

سیستم مشابهت یاب

نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، متن‌های فارسی را با استفاده از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب و متن‌های لاتین (چکیده مبسوط انگلیسی مقالات فارسی) را با استفاده از سامانه iThenticate مشابهت‌یابی می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند و چنانچه درصد تشابه بیشتر از 20 درصد باشد، مقاله از روند بررسی خارج خواهد شد.

محل درآمد نشریه

دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریف‌شده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (باتوجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانه‌ای که در پرتال نشریات علمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام می‌شود)، هزینه‌های مربوطه شامل راه‌اندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی و حفظ آرشیو مقالات، را تامین می‌کند.

منبع مالی دیگر این نشریه هزینه دریافتی از نویسندگانی است که مقالات آن‌ها برای چاپ در نشریه پذیرفته شده است. این منبع درآمد هیچ‌گونه تاثیری در تصمیم اعضای هیات تحریریه ندارد.

تبلیغات

این نشریه هیچ‌گونه تبلیغاتی را نمی‌پذیرد.

بازاریابی مستقیم

هیچ فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.